14-01-2012

Wat doet de Alpe d'HuZes met uw donaties?

De 2012 Alpe d'HuZeseditie is in al volle gang. Op 1 januari werd zelfs al de sponsorstand van 3 miljoen euro bereikt en op het moment van het verschijnen van deze nieuwsbrief zijn we alweer een half miljoen verder. Met de inmiddels 8.000 deelnemers, van wie er 3.000 op woensdag 6 juni de Alpe d'Huez bedwingen en 5.000 op donderdag 7 juni omhoog gaan, is dit bedrag al bijeengehaald. We zijn dan wel nog lang niet in de buurt van onze doelstelling van meer dan 30 miljoen voor dit jaar, maar de eerste belangrijke stappen zijn wel gezet. De actuele stand is te volgen op de actiesite. Zodra we het totaalbedrag van afgelopen jaar hebben bereikt, halen we de stand van de website, waarna we het (voorlopige) eindbedrag op 7 juni in de live TV-uitzending bekend gaan maken.
In de vorige nieuwsbrief hebben we al meer verteld over de bestedingsdoelen van Alpe d'HuZes. Inmiddels is daar weer een aantal projecten aan toegevoegd, die je kunt nalezen op de pagina geldbesteding.
Een van de projecten geven we nu en de komende tijd meer aandacht: Sneldiagnose. Het ambitieuze team wat daar mee aan het werk is, heeft al mooie resultaten bereikt en die willen we je niet onthouden.

Sneldiagnose bij vermoeden van kanker:
Het ziekenhuisproces vanuit de patiënt bekeken

Eerder berichtten we al over het ambitieuze project Sneldiagnose dat door Alpe d'HuZes is geïnitieerd en door KWF Kankerbestrijding wordt ondersteund. Nu, terugkijkend op 2011 en het gedane werk overziende, zien we wat een grote vooruitgang er is geboekt!
Ter herinnering: onder Sneldiagnose verstaan we dat – wanneer de patiënt dat wil – hij/zij in 80% van de gevallen binnen 48 uur nadat de huisarts hem/haar heeft doorverwezen, de uitslag krijgt of het kanker is of niet. En in 99% van alle gevallen binnen 5 etmalen na doorverwijzing. Belangrijk zijn de twee randvoorwaarden: als de patiënt het wil én dat de kwaliteit van de diagnose er niet onder lijdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten